tiistai 14. lokakuuta 2025

6-vuotiaan keksikakku



Noin kuukausi sitten meillä vietettiin 6-vuotissynttäreitä. Sankarin toiveen mukaisesti teemana oli yksisarviset, sateenkaaret ja mitä muuta nyt aiheeseen kuuluukaan. Kokeilin ekaa kertaa keksikakkua, jonka alkuperäisen reseptin kävin hakemassa Kinuskikissan blogista. Tähän omaan kakkuun tuli lopulta vain yksi täytekerros, mutta ohjeessa siis keksejä ja täytettä kahteen täytekerrokseen. 

Kaikenlaisia kauhukuvia oli tämänkin kokoamisesta, mutta loppujen lopuksi se ei ollutkaan vaikeaa. Maut olivat myös kohdillaan ja koristelu ihastutti lapsivieraita :)




3 kpl n. 20cm korkuisia keksejä:

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl jauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita ja muotoile kelmun päälle levyksi ja laita kelmun sisässä jääkaappiin ainakin yhdeksi tunniksi.

Piirrä valmiiksi leivinpaperille haluamasi numero ja leikkaa kaava irti odottelemaan taikinan kaulimista.

Täyte ja kuorrutus:

4 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
400 g vaniljarahkaa
elintarvikevärejä
irtokarkkeja ja muita haluamiasi koristeita

Vispaa kerma ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljarahka. Värjää halutessasi.




Kun keksitaikina on jähmettynyt jääkaapissa vähintään tunnin, ota se alustalle ja kauli leivinpaperin päälle n. puolen sentin paksuiseksi levyksi. Numeron koosta riippuu, miten iso taikinasta pitää kaulia. Itse tein kakkua varten numeroista n. 20 cm korkuisia ja taikina riitti kolmeen keksiin. Aseta numeromuotti taikinan päälle ja leikkaa terävällä veitsellä numeron ääriviivat. Poista sitten ylijäämätaikina ja muodosta taikinan rippeistä uudelleen pallo. Tästä pallosta kaulitaan seuraava ja taas seuraava numerokeksi. Paista keksejä yksitellen 200 asteessa n. 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä täysin. 

Kun kaikki keksit on paistettu ja jäähtyneet, valmista täyte. Itse käytin neljää eri väriä täytteessä, joten jaoin täytteen neljään osaan ja värjäsin jokaisen osan erikseen. Jaa täytteet omiin pursotinpusseihinsa. Laita pohjakeksi tarjoilulautaselle ja alle joko vähän täytettä tai kakkupaperi, ettei keksi liiku paikoiltaan. Pursota sitten numeron ääriviivat ensin täytteillä ja täytä sitten keksin sisäosa. Aseta toinen keksi päälle ja toista pursottelu täytteellä. Paina lopuksi kansikeksilevy ja koristele päällinen käyttämällä erilaisia tyllia sekä irtokarkkeja ja muita koristeita. Meillä oli unicorn-teema, joten päälle päätyi vielä yksi unicorn sekä tietysti 6v-kynttilä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa hyvän aikaa ennen tarjoilua, jotta keksit pehmenevät. Meillä herätään niin aikaisin, että ehdin tehdä tämän vielä saman päivän aamuna jääkaappiin, kun vieraat tulivat iltapäivällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti