maanantai 19. syyskuuta 2016

Kolmen raaka-aineen suklaakakku suklaamoussella





Tässä on todella herkullinen sokeriton resepti suklaan ystäville! Testasin tätä Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjan ohjetta perjantaina uuden Vain elämää -kauden alkamisen kunniaksi!

Sokerittoman kokeilun aloitettuani en ollutkaan ennen tätä syönyt mitään suklaaseen viittaavaa. Odotukseni eivät reseptin suhteen olleet korkealla, sillä ajattelin, että sokeriton suklaa tai kaakao ei vain voi maistua hyvältä. Makuaistini on kuitenkin puolessa vuodessa selkeästi muuttunut; ennen kaikki mauton on tänä päivänä mielestäni ihan maistuvaa. Näin kävi myös tämän kakun kanssa.






Itse kakku ei ollut ulkonäöllisesti kummoinen ja koostumus oli melko tiivis, mutta kun sitä tarjoili suklaamoussen kanssa, oli makujen yhdistelmä ihan uskomattoman herkullinen! Suklaamousse oli niin hyvää, että sitä voisi valmistaa ihan sellaisenaankin vaikkapa jälkiruuaksi. Suosittelen tätä reseptiä todella lämpimästi erityisiin hetkiin, jolloin suklaan tarve on voimakas. Vain elämää -kisakatsomossa toimii myös loistavasti :P




Suklaakakku:

4 kananmunaa
10-15 taatelia
1 1/2 dl raakakaakaojauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan n. 17 cm vuoka leivinpaperilla. Poista taateleista kivet ja lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, kaada taikina vuokaan ja paista n. 20 minuuttia, kunnes pinta näyttää kuivalta. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ennen kuin irrotat sen vuoasta. Valmista suklaamousse allaolevan reseptin mukaan ja levitä jäähtyneelle kakulle.

Suklaamousse:

1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa (säilytetty jääkaapissa)
3-5 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl hunajaa

Ota kookosmaitotölkki jääkaapista ja kaavi kulhoon paksu valkoinen massa. Lisää kaakaojauhe ja hunaja ja vatkaa tasaiseksi mousseksi sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutusta tai kaakaota (en lisännyt). Nauti sellaisenaan tai jälkiruokien kylkiäisenä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti