tiistai 27. syyskuuta 2016

Hunajaiset maapähkinävoikeksit



Tein näitä keksejä viikonloppuna tuliaisiksi illanistujaisiin. Resepti on Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa, josta olen viime aikoina leiponut ja testaillut reseptejä ahkerasti. Nämä keksit on tosi helppo tehdä ja maistuvat vahvasti maapähkinävoilta. Koostumus ja ulkonäkö tuovat mieleen lapsuuden ekat pikkuleivät, joita myös valmistettiin tällä tavoin taikinakulhosta nostellen.




n. 16 kpl

2 dl maapähkinävoita (pehmeää, sulata tarvittaessa)
1 dl kaurahiutaleita
3-4 rkl hunajaa
1 muna
ripaus kardemummaa




Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Nostele taikinasta nokareita kahdella pikkulusikalla pellille leivinpaperin päälle. Paina nokareita hieman litteiksi sormilla. Paista keksejä uunin keskiosassa n. 8 minuutin ajan. Keksien on tarkoitus jäädä hieman pehmeiksi. Jos haluat rapeampua keksejä, paista n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti