lauantai 24. syyskuuta 2016

Limetti-avocadoraakapiiras





Rankka työviikko taas takana, mutta onneksi leipominen aina rentouttaa ja resetoi pään hektisen arjen rasituksista. Kerran työmatkalla bussissa lueskelin Karita Tuomolan blogia ja törmäsin tähän lime-avocadopiirakkaan. Laitoin reseptin talteen ja päätin kokeilla kotona. Tämä resepti on suurimmalta osin suoraan Karita Tykän Rakkaudella, Karita -blogista, mutta hieman muokkasin pohjan raaka-aineita oman leivontakaappini sisällön mukaan.

Arvasin jo raaka-aineista, että tästä leivonnaisesta tulisi superhyvä! Pohjataikinaa oli helppo käsitellä ja täyte oli ihanan silkkinen ja makea. On jännä muuten huomata, miten puolikin desilitraa xylitolia tuntuu puoli vuotta ilman valkoista sokeria olleelle ihan tosi makealta. Alkuperäisen reseptin mukaan nämä leivokset voi myös pakastaa, mutta minulla ei sitä tarvetta ollut :P Suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan näitä leivoksia tai vaikka vain täytettä pelkkänä moussenakin. On oikeasti niiiin hyvää!




3 kpl (halkaisija n. 10 cm)

Pohja:

1 dl kookoshiutaleita
2 dl mantelijauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
ripaus mantelijauhetta
1 tl raakakaakaojauhetta
1 tl maapähkinävoita
1/2 tl vaniljajauhetta
12 taatelia
3 rkl vettä
ripaus suolaa

Täyte:

3-4 avokadoa
2 limen mehu
1 limen kuori
3 rkl agavesiirappia
1 rkl hunajaa
3 rkl sulatettua kookosöljyä
1/2 dl xylitolia
ripaus suolaa


Poista taateleista kivet ja prosessoi kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kolmen pikkuvuoan (tai yhden ison piirakkavuoan) pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohjat hetkeksi pakastimeen.

Poista avocadoista kivet, paloittele ne ja laita palat sekä muut ainekset monitoimikoneeseen. Anna pyöriä, kunnes täyte on tasaista ja silkkistä. Ota vuoat pakastimesta ja jaa täyte pohjille ja tasoita. Anna jähmettyä kylmässä muutaman tunnin ajan tai pakasta ja nauti myöhemmin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti