torstai 22. syyskuuta 2016

Kikherne-blondiet





Olen viime aikoina leiponut melkein pelkästään Virpi Mikkosen reseptikirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa. Myös tämä resepti on tuosta kirjasta. Kikherne-leivonnaisista olen kyllä kuullut aiemmin, mutten koskaan ennen tätä ollut itse niitä kokeillut.

Kuten kaikki Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjan reseptit, myös tämä oli todella helppo valmistaa. Lisäplussaa oli, että kaikki raaka-aineet löytyivät lähi-Citymarketista. Alkuperäisessä reseptissä oli puolikas annos allaolevasta, mutta kaksinkertaistin sen, koska niin pientä vuokaa en omista. Tämä määrä oli juuri hyvä n. 20x20 cm neliövuokaan.




Nämä blondiet olivat tosi herkullisia ja suosikkimakuni banaani maistui selkeästi taikinasta. Raakakaakaonibsit sammuttivat hyvin suklaanälkääkin. Pakastin osan blondieista, mutta hyvin näyttivät säilyvän myös jääkaapissa. Tämä resepti on ehdoton uusi sokeriton suosikkini!




9 kpl

2 tölkkiä (n. 6 dl) kikherneitä
1 dl mantelivoita
6 rkl hunajaa
2 banaania
1 dl raakakaakaonibsejä




Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa n. 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Mittaa kaikki ainekset kaakaonibsejä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Hämmennä sitten sekaan nibsit ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja ripottele vielä muutama kaakaonibsi pinnalle. Paista n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä, tarjoa ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti