35 g hiivaa
4 dl vettä
15 g voita huoneenlämpöisenä tai n. 1/4 dl öljyä
1 tl suolaa
10-11 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1/2 chouriço- tai linguiça-makkara
n. 30 g voita huoneenlämpöisenä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
ripaus suolaa
Liuota hiiva veteen ja lisää rasva sekä suola. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia.
Kippaa kohonnut taikina leivinpöydälle ja jaa 8 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä ne. Levitä taikinalevylle ensin valkosipulivoita ja n. 5 makkaranpalaa.
Taittele taikinareunat täytteen päälle, käännä taikinanyytti taitoskohta pöytään päin ja pyörittele tasaiseksi. Muotoile pallosta hieman soikea. Laita valmiit leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota n. 30-45 minuuttia.
Tee kohonneisiin leipiin terävällä veitsellä vinoviillot ja paista 225 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja nauti uunituoreina!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti