lauantai 10. syyskuuta 2016

Pão com chouriço





Viime vappuna tein vappupiknikille täytettyä leipää, jossa yhdessä täytteenä oli chouriço-makkaraa. Leipä muistutti koemaistajien mielestä niin paljon portugalilaista pão com chouriço-leipää, että tein nyt yleisön pyynnöstä alkuperäisen pão com chouriço-leivän mallisia minileipiä. Taikina ja täyte ovat siis samoja, kuin täytetyssä leivässä, vain ulkonäkö on eri.




Täytyy sanoa, että täytetty leipä minikokoisena toimii jos mahdollista, vieläkin paremmin! Pienestä sämpylästä tulee uunissa tosi rapea makkaratäytteen ansiosta. Portugalilaisen koemaistajan mielestä nämä leivät olivat jopa parempia, kuin alkuperäiset Portugalissa! Voiko suurempaa kohteliaisuutta leipuri saada! ❤️




8 kpl

35 g hiivaa
4 dl vettä
15 g voita huoneenlämpöisenä tai n. 1/4 dl öljyä
1 tl suolaa
10-11 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1/2 chouriço- tai linguiça-makkara
n. 30 g voita huoneenlämpöisenä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
ripaus suolaa

Liuota hiiva veteen ja lisää rasva sekä suola. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia.

Kippaa kohonnut taikina leivinpöydälle ja jaa 8 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä ne. Levitä taikinalevylle ensin valkosipulivoita ja n. 5 makkaranpalaa.






Taittele taikinareunat täytteen päälle, käännä taikinanyytti taitoskohta pöytään päin ja pyörittele tasaiseksi. Muotoile pallosta hieman soikea. Laita valmiit leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota n. 30-45 minuuttia.








Tee kohonneisiin leipiin terävällä veitsellä vinoviillot ja paista 225 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja nauti uunituoreina!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti