maanantai 5. syyskuuta 2016

Karpalo-kauramuffinit





Kävin pari viikonloppua sitten ravintola Nokan järjestämillä lähiruokamarkkinoilla. Kiinnostavia tuotteita oli esittelyssä erilaisilta tiloilta ympäri Suomea. Juuristani johtuen hakeudun kaikissa ruokatapahtumissa aina erityisesti varsinais-suomalaisille kojuille. Näillä markkinoilla mukana oli halikkolainen (meille salolaisille Halikko on Halikko, vaikka Saloon liitettiinkin :P) ankkatila, jolta ostin elämäni ensimmäistä kertaa ankanmunia! Kasvattaja kehui isojen ankanmunien soveltuvan erityisen hyvin leivontaan, joten ei muuta kuin kokeilemaan!

Tämä resepti on muunnelma ohjeesta, jonka näin Netflixin Kitchen Stories -miniclipeistä. Kitchen Stories on täynnä noin parin minuutin clippejä erilaisia reseptejä. Ohjeet kertovat aina raaka-aineet, mutta eivät määriä. Näiden muffinien teossa oli siis pakko soveltaen kokeilla, mitkä määrät mitäkin ainesta voisi toimia.




Lopputulos oli hyvänmakuinen, mutta pikkuisen liian öljyinen. Vähensin allaolevaan reseptiin kookosöljyn määrän puoleen siitä määrästä, jota itse käytin. Muffinien täytteitä voi muunnella oman maun mukaan, tällä kertaa laitoin itse banaanin lisäksi karpaloita. Ankanmunat toimivat leivonnassa yhtä hyvin, kuin kananmunat eikä mausta kyllä huomannut yhtään, että munat olivatkin ankan eikä kanan. Nämä muffinit olivat tosi hyviä välipaloja, myös kylmänä. Ne olivat kuin pehmeitä välipalapatukoita.




16 kpl

1 (ankan)muna
1/2 dl agavesiirappia
1/2 tl kanelia
ripaus kardemummaa
1/2 tl suolaa
3 dl kookos-mantelimaitoa
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl kookosöljyä sulatettuna
1 banaani muusattuna
1 1/2 dl cashew-pähkinöitä karkeaksi rouhittuna
2 dl karpaloita
15 tl sokeritonta maapähkinävoita




Riko muna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää listan ainekset maapähkinävoita lukuunottamatta yksitellen koko ajan sekoittaen. Asettele silikoniset tai paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin ja lusikoi teelusikallinen maapähkinävoita jokaisen vuoan pohjalle. Kaada sitten päälle taikinaa siten, että taikina ei ole aivan piri pinnassa. Paista muffineita 175 asteessa n. 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä vuoissa ja poista vuoat vasta jäähtyneiden muffinien ympäriltä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti