tiistai 19. syyskuuta 2017

Terveellisempi omenapiirakka jogurttitäytteellä





Tein jokin aika sitten terveellisempää mustikkapiirakkaa, joka oli paitsi gluteeniton, myös hyvin vähäsokerinen. Reseptissä halutessaan voi korvata valkoisen sokerin myös kokonaan. Koska piirakka sai niin hyvän vastaanoton, muokkasin mustikkapiirakasta omenakauteen sopivan omenapiirakan. Omenoiden lisäksi laitoin täytteeseen myös jogurttirahkaa.

Kuten mustikkapiirakka, myös tämä oli ihan superhyvää! Paistoaika on sen verran pitkä, että omenat pehmentyvät ihanan mehukkaiksi ja jogurttirahka tuo täyteläisyyttä piirakkaan. Jääkaapissa säilytettynä piirakka tuntui vain mehevöityvän entisestään. Herkullista syksyä!




Pohja:

2 banaania
2 munaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Täyte:

4-5 omenaa
250 g jogurttirahkaa (Lidlin)
1 rkl karppisokeria
kanelia

Muruseos:

1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl haluamaasi sokeria, esim. ruoko-, kookos-, intiaani- tai karppisokeria
1/2 dl rypsi- tai kookosöljyä
1/4 tl suolaa
(1 rkl vettä)

Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa piirakkavuoan tai halutessasi kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja kaada pohjataikina vuokaan. Kuori ja poista omenoista siemenkodat ja viipaloi ne. Asettele omenat vieri viereen pohjan päälle. Sekoita jogurttirahkaan karppisokeri ja kaada seos omenien päälle, levitä hieman. Ripottele päälle kanelia. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja lisää vettä vain, jos seos ei ole murustettavissa. Itse en lisännyt. Murusta seos piirakan päälle ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti