lauantai 16. syyskuuta 2017

Kaalipiirakka





Kaalisesonki on täydessä käynnissä! Viime viikolla kävi niin, että tein kotona ison kattilallisen kaalikeittoa, jota syötiin useampi päivä. Tämän lisäksi myös töissä ruokalassa tarjoiltiin kaalikeittoa. Vaikka rakastankin kaalikeittoa, liika on aina liikaa, joten kehittelin kaalinrippeistä tämän piirakan. Se on itse asiassa kuin keitto piirakan puvussa :P Käytin piirakkaan täsmälleen samoja aineksia, kuin keittooni, vain vähän juustoa ekstraksi. Pohjana käytin luottopiirakkapohjaani, jota olen käyttänyt esimerkiksi purjo-pinaattipiiraassa ja lukuisissa muissakin suolaisissa piiraissa. Kaalipiirakka maistui hyvin lounaaksi sekä illallisella salaatin kera.




Pohja:

65 g pehmeää voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunamuusijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl kylmää vettä

Täyte:

1 rkl voita
1/4 pala kaalia
3 porkkanaa
5 pientä tai 3 normaalikokoista keitettyä perunaa
1/2 purjo
1 tl meiramia
1 tl kuivattuja yrttejä, esim. Meiran yrttitarha
suolaa
pippuria
2 munaa
1 dl juustoraastetta
1 1/2 dl maitoa

Sekoita pohjaa varten vettä lukuunottamatta ainekset sekaisin. Lisää vesi pikku hiljaa, kunnes taikina on kiinteä pallo ja irtoaa kulhon reunoista. Painele taikina piirakkapohjan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.

Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuori ja raasta porkkanat. Hienonna purjo ja leikkaa keitetyt perunat pieniksi paloiksi. Kuullota voissa kaali, purjo ja porkkanaraaste. Lisää mukaan perunanpalat ja mausteet. Levitä pehmenneet kasvikset piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään munat, juustoraaste ja maito. Kaada munamaito kasvisten päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti