tiistai 12. syyskuuta 2017

Omena-manteliboston



Tämän ihanan omenabostonin vein tuliaisena viikonloppuna kyläpaikkaan jälkkäriksi. Resepti on Leivotaan-lehden numerosta 5/2017. Bostonkakut ovat aina meheviä (ja rasvaisia :P) ja ne voi leipoa täytteellä tai ilman. Tässä kakussa maistui hyvin manteli, mutta omenan makua olisi minun makuuni voinut olla enemmänkin. Pulla maistui koemaistajaraadille hyvin ja itsekin söin useamman palasen!




25 g tuorehiivaa
1 1/2 dl maitoa
3 rkl sokeria
1 muna
1/2 tl kardemummaa
6-6 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita

Täyte:

150 g mantelimassaa
100 g huoneenlämpöistä voita
1/2 dl sokeria
1 omena

Voitelu ja koristelu:

1 muna
50 g mantelimassaa
2 rkl mantelirouhetta tai -jauhetta

Kuorrutus:

1-2 rkl vettä
3/4 dl tomusokeria





Valmista ensin pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri, muna sekä kardemumma. Lisää osa jauhoista sekä pehmeä voi ja vaivaa sitten loput jauhot vähitellen mukaan, kunnes taikina on valmista. Anna taikinan kohota n. 45 minuuttia.

Raasta täytteen ja koristelun mantelimassa. Kuori omena ja raasta myös se. Yhdistä täytteen aineet omenaa lukuunottamatta haarukalla ja laita syrjään odottelemaan.

Kauli kohonnut pullataikina jauhotetulla alustalla n. 20x30cm kokoiseksi. Levitä mantelitäyte levylle ja ripottele sitten omenaraaste päälle. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla 8-9 osaan. Asettele palat leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Anna pullan vielä kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele kohonneen pullan pinta munalla ja ripottele päälle mantelimassa ja -rouhe/jauhe. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 minuuttia. Jos pinta uhkaa saada liikaa väriä, peitä pulla foliolla ja paista noin 5 minuuttia lisää. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja koristele pinta vesi-sokerikuorrutteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti