Romanialainen siemenrinkeli :P |
Koska olen ollut koko alkukesän muilla mailla, kesän ensimmäinen mansikkapostaus lähtee vasta näin heinäkuun puolessa välissä. Tämä piiras on sokeriton ja gluteeniton. Nyt on takana jo lähes neljä kuukautta sokeritonta ihmiskoetta, eikä vieläkään näy minkäänlaisia vieroitusoireita.
Ostin kesäkuun alussa Karita Tykän uuden leivontakirjan Sokeriton, jotta voisin helpommin löytää sokerittomia reseptejä kokeiltavaksi. Tähän piiraaseen tein Karitan sitruunaisen mustikkapiirakan pohjan, mutta täytteeksi sekoitin vain mascarpone-juustoa ja kermaa vanilja-aromilla maustettuna. Ja jotta vaahto ei olisi ihan löysää, sulatin vielä mukaan yhden liivatelehden. Päälle laitoin ihania tuoreita mansikoita ja mustikoita.
3 dl mantelijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl hunajaa tai jotakin siirappia (laitoin agave-siirappia)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl kardemummaa
5 rkl kookosöljyä
Sekoita mantelijauhot, kaurahiutaleet, makeutus ja leivinjauhe keskenään. Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti. Lisää kookosöljy ja sekoita, kunnes saat murutaikinan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja paista 175 asteessa n. 11 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
1 dl kuohukermaa
175 g mascarpone-juustoa
1/2 tl vanilja-aromia
2 rkl karppisokeria
1 liivatelehti
2 rkl sitruunamehua
kourallinen mansikoita
kourallinen metsämustikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Mausta vanilja-aromilla ja halutessasi karppisokerilla. Sulta liivatelehti sitruunamehuun ja lisää lopuksi liivateseos kerma-juustoseokseen. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Leikkele päälle tuoreita mansikoita ja ripottele mustikoita. Koristele vielä sitruunamelissalla ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti