tiistai 26. heinäkuuta 2016

Rucola-paistinpannuleipä



Kesälomakokeilut jatkuvat. Rakastan rucolaa ja laitan sitä kaikkeen, mihin vain voi. Sanomattakin siis selvää, että Leivotaan-lehden (5/2016) rucolaleipää piti pian päästä kokeilemaan. Tämä leipä tehdään paistinpannuun. Olen kerran aiemminkin kokeillut pannuleipää ja pannun reunat leipätaikinan ympärillä kyllä tuovat kivaa lisärapeutta kuoreen.






Rucolaa tulee taikinaan sen verran vähän, ettei se kauheasti maistu. Leivän rakenne ja koostumus on kuitenkin pehmeä ja kimmoisa. Vastapaistettuna voin kera leipä on vaan niin hyvää!




12 g hiivaa (1/4 pkt)
2 1/2 dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
1 rkl rapsiöljyä (laitoin rypsiä, kun löytyi kaapista)
5-6 dl vehnäjauhoja
noin 20 g rucolaa silputtuna

koristeluun sormisuolaa

Murusta hiiva kulhoon. Lisää vesi ja liuota hiiva. Lisää suola, öljy ja jauhot vähän kerrallaan. Sekoita ja vaivaa muutama minuutti joustavaksi taikinaksi. Vaivaa rucola taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota liinan alla n. 50 minuuttia.




Painele taikina voidellulle uuninkestävälle pannulle, halkaisija n. 23 cm. Jaa taikina 16 piirakkapalaksi ja ripottele päälle sormisuolaa. Anna taikinan kohota liinan alla n. 25 minuuttia. Paista leipä uunin keskitasolla 250 asteessa 13-15 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti