1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
2 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
1/2 dl kasviöljyä, laitoin rypsiä
koristeluun sormisuolaa
Mittaa siemenet, maissijauho ja suola kulhoon ja sekoita. Kiehauta vesi ja öljy ja kaada neste siemenseokseen. Sekoita tasaiseksi, puuromaiseksi taikinaksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä yhden uunipellin kokoiseksi. Vedä ylempi paperi pois ja nosta taikina alemman paperin kanssa pellille. Ripottele päälle sormisuolaa. Paista leipää uunin keskiosassa 160 asteessa n. 60-70 minuutin ajan. Voit paiston loppupuolella sammuttaa uunin, jättää luukun raolleen ja jättää näkkärin kuivumaan rapeaksi jälkilämpöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti