torstai 21. heinäkuuta 2016

Siemenruudut





Hiukan alkaa sää jo lämmetä ja huomenna olisi tarkoitus uskaltautua rannalle. Rantapiknik tarvitsee tietysti piknik-eväät ja sitä varten leivoin näitä helppoja ja gluteenittomia siemenruutuja mukaan otettavaksi. Resepti löytyy Leivotaan-lehdestä (4/2016). Taikinaa tehdessä ei tarvitse kuin yhden kulhon ja lusikan, ja levyn muotoon sen saa helposti kaulittua kahden leivinpaperin välissä. Nämä näkkärit ovat tosi hyviä ja niihin tulee himo! Nyt vaan toivotaan hyviä kelejä huomiseksi..




1 pellillinen

1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
2 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
1/2 dl kasviöljyä, laitoin rypsiä

koristeluun sormisuolaa

Mittaa siemenet, maissijauho ja suola kulhoon ja sekoita. Kiehauta vesi ja öljy ja kaada neste siemenseokseen. Sekoita tasaiseksi, puuromaiseksi taikinaksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä yhden uunipellin kokoiseksi. Vedä ylempi paperi pois ja nosta taikina alemman paperin  kanssa pellille. Ripottele päälle sormisuolaa. Paista leipää uunin keskiosassa 160 asteessa n. 60-70 minuutin ajan. Voit paiston loppupuolella sammuttaa uunin, jättää luukun raolleen ja jättää näkkärin kuivumaan rapeaksi jälkilämpöön.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti