keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Vaniljainen juustokakku




Postasin vähän aikaa sitten Valion mangojuustokakun ohjeen, jonka yhdessä kommentissa sain vinkin Valion toisesta juustokakusta, jossa käytetään uutuus-vaniljatuorejuustoa. Joten ei muuta kuin uutta juustoa ja reseptiä kokeilemaan!

Kakussa maistuu tosi selkeästi vanilja eikä se ole yhtään liian makea. Taannoin myynnissä olleen Sunnuntain vaniljatuorejuustontyyppisen valmisteen kanssa maku ei mielestäni ollut yhtä hyvä ja voimakas. Marjojen kanssa kakku on erinomainen yhdistelmä. Vaniljatuorejuusto oli aika pitkään poissa kaupan hyllyiltä, mutta nyt se on tullut takaisin - toivottavasti pysyvästi!

Pohja:

175 g tummia täytekeksejä
50 g sulatettua margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
2 dl vispikermaa
2 rs (á 200 g) Valio vaniljatuorejuustoa
2 rkl maitoa

Koristeluun:

tuoreita marjoja tai hedelmiä

Murskaa keksit ja sekoita sultatetun margariinin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään jäähtymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähin erin joukkoon vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto notkeaksi.

Kuumenna maito ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele kakku tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti