torstai 17. huhtikuuta 2014

Focaccia




Ulkomailla olen saanut todella hyvää, kuohkeaa ja öljyistä focacciaa. Yhdestä lempikirjoistani, Leivo herkkuja helposti (Hovig ym.), löytyy klassisen italialaisen focaccian resepti ja päätin kokeilla sitä. Alkuperäisestä poikkesin tosin hieman kohotusajoissa (pidensin niitä) sekä viimeistelyssä; dippasin loppusilaukseksi vielä valmiin leivän ihanaan oliiviöljyyn!

1 iso leipä

30 g hiivaa
2 rkl hunajaa
6 dl lämmintä vettä
1 kg vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl merisuolaa
1 rkl kuivattua rosmariinia
(100 g mustia oliiveja)

Liuota hiiva ja hunaja lämpimään veteen. Lisää jauhot ja suola ja alusta hyvin. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa hyvin. Nosta se voidellulle tai leivinpaperoidulle uunipannulle. (Itse käytin brownies-vuokaa.) Painele taikina käsin uunipannun kokoiseksi levyksi. Anna kohota noin tunnin ajan.

Pirskottele taikinalevylle oliiviöljy ja ripottele rosmariini ja merisuola. (Painele oliivit taikinaan.) Paista focacciaa 180 asteessa 15-20 minuuttia. Leikkaa se neliöiksi ja tarjoile.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti