keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mutakakku kaakaokermalla ja Daim-murulla




Kukapa ei rakastaisi suklaata! Minä ainakin, ja etsin säännöllisesti uusia suklaareseptejä kokeiltavaksi. Tämän ihanan mutakakun ohjeen löysin Suklaapossun blogista. Lopputulos oli juuri niin hyvä, kuin luvattiinkin!

Pohja:

50 g margariinia
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
1 dl kermaviiliä
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Päälle:

2 dl vispikermaa
2 rkl kaakaojauhetta
1½ rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 pientä Daim-patukkaa rouhittuna

Sulata pohjan rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vesi, fariinisokeri ja kaakojauhe. Anna jäähtyä hetki. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa muna kevyesti rikki ja sekoita joukkoon kermaviili. Lisää jauhojen joukkoon kaakaoneste sekä munaseos voimakkaasti vatkaten. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 20-30 minuuttia, kunnes se on keskeltä vielä hieman taikinainen. Anna pohjan jäähtyä.

Koristele jäähtynyt kakku kaakaokermalla; Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kaakojauhe ja sokerit. Lusikoi kakun päälle ja ripottele vielä Daim-murua koristeeksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti