sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Vappumunkit


Perinteiset vappumunkit ovat parhaimmillaan uunituoreina! Munkit syntyvät kätevästi peruspullataikinasta, esimerkiksi tästä Laskiaispullien taikinasta. Hauskaa vappua!

150 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ dl sokeria
2 tl suolaa
2 munaa
1 rkl kardemummaa
14-16 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Paistamiseen n.1 l rypsiöljyä

koristeluun sokeria

Sulata voi. Lisää joukkoon maito ja lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin voimaito päälle, jolloin hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola, munat, kardemumma, leivinjauhe sekä jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla tunnin ajan.

Jaa taikina haluamasi kokoisiksi pallukoiksi ja pyöritä palloiksi. Jätä sellaisiksi tai tee reikä keskelle ja tipauta kuumaan öljyyn. Käännä reikäkauhalla ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi. Pyörittele sitten sokerissa ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti