keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Quiche lorraine



Leivotaan-lehden syys-lokakuun (5/2013) numerossa oli paljon piirakkareseptejä. Päätin kokeilla iltapalaksi klassikkopiiras Quiche lorrainea - omalla piirakkapohjareseptilläni tosin. Maistuvaa oli!

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
125 g margariinia
2 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pehmeä rasva ja lopuksi kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Itse voitelin vielä vuoan reunat ja laitoin pohjalle leivinpaperin.

Täyte:

3 munaa
3 dl ruoanlaittokermaa
1 rkl dijonsinappia
1 tl suolaa
1 tl vastajauhettua mustapippuria
3 dl (150 g) juustoraastetta
3 rkl hienonnettua persiljaa
8-12 pientä kinkkuviipaletta, savustettuna tai keitettynä

koristeluun tuoreita yrttejä

Vatkaa munat, kerma, sinappi, suola ja pippuri keskenään. Lisää lopuksi juustoraaste ja persilja. Kaada täyte piirakkapohjan päälle, muotoile kinkkusiivuista "ruusukkeita" ja sommittele ne sinne tänne täytetaikinan päälle. Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla, kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta saanut kauniin värin, noin 40 minuuttia. Koristele tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti