Syntymäpäiväsankari Anni |
Porkkanakakkureseptejä on monenlaisia, mutta tämä Lontoossa asuvalta ystävältäni saatu resepti on ehdottomasti kokeilemistani paras. Kakun salaisuus on oliiviöljy. Viikonloppuna kakkua tuli tehtyä pienen Anni-koiran syntymäpäiville.
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl porkkanaraastetta
1 dl oliiviöljyä
1 tl kanelia
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
50 g voita
1 rs Philadelphia-sulatejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
Raasta porkkanat. Vispaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää sitten muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraaste, kuivat aineet ja oliiviöljy. Paista kakkua 175 asteessa noin puoli tuntia. Valmista kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti