lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kreikkalainen jogurttileipä



Jääkaappiini oli jäänyt pieni tilkka maustamatonta jogurttia ja päätin kokeilla sitä leipätaikinassa. Netistä löytyi paljonkin samantyyppisiä jogurttileipäreseptejä, joissa kaikissa oli hieman erilaisia täytteitä. Suosikkitäytteitä olivat mm. aurinkokuivattu tomaatti, erilaiset siemenet tai pähkinät, juustot ja oliivit. Basilikan ja valkosipulin ystävänä täytin tämän koeleivän niillä ja hyvää tuli. Tähän leipään sain inspiraatiota Nettitelkusta.


Leipä:

2½ dl maustamatonta jogurttia
25 g hiivaa
½ tl suolaa
5-6 dl jauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:

yrttituorejuustoa
basilikaa
valkosipulia
(vähän voita)

Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Lisää suola ja vaivaa jauhot taikinaan. Anna kohota noin tunnin verran. Silppua basilika ja sekoita tuorejuuston ja valkosipulin kanssa tasaiseksi. Kauli kohonnut taikina suorakaiteeksi ja levitä täyte päälle. Kääri rullalle ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti