perjantai 7. maaliskuuta 2014

Pizza bianco



Pizzaperjantaina kannattaa välillä kokeilla kinkku-juuston sijaan vaikkapa tätä pizza biancoa. Täytteitä ei paljon tule, mutta uunituoreena tarjoiltuna näinkin yksinkertainen voi olla ihan uskomattoman hyvää! Resepti on Ingrid Espelid Hovigin ja kumppaneiden kirjasta Leivo herkkuja helposti.

8 kpl

Pizzapohja:

25 g hiivaa
2 dl lämmintä vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva ja liuota se veteen. Sekoita joukkoon öljy, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina kiiltäväksi ja notkeaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 30 minuuttia.

Täyte:

1 punasipuli ohuina renkaina
3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 dl oliiviöljyä
merisuolaa
oreganoa, basilikaa tai jotain muuta tuoretta yrttiä

Jaa taikina 8 osaan ja painele tai kauli ne pieniksi pizzoiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Jaa pohjille puna- ja valkosipuli ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Ripottele pinnalle merisuolaa. Paista pizzoja 225 asteessa 8-10 minuuttia. Tarjoa kuumina ja ripottele päälle tuoreita yrttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti