sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Rouheat porkkanaleipäset



Tämä Leivotaan-lehden (5/2013) ohje muistuttaa jo aiemmin postattuja rukiisia vehnäporkkanaleipiä, mutta tähän reseptiin ei tule ollenkaan rasvaa. Helppotekoinen ja hyvänmakuinen. Kannattaa kokeilla!

8 kpl

50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 tl suolaa
3 dl grahamjauhoja
2 porkkanaa
9-11 dl vehnäjauhoja

Koristeluun kurpitsansiemeniä

1. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää suola ja grahamjauhot. Sekoita ja anna seoksen levätä sen aikaa, kun kuorit ja raastat porkkanat.
3. Lisää porkkanaraaste ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Alusta taikinaa hetki ja anna sem kohota liinan alla noin tunnin ajan.
4. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahdeksaan osaan. Muotoile paloista pyöreitä leipiä. Laita leivät leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Voitele leivät vedellä ja ripottele kurpitsansiemeniä päälle.
5. Paista leipiä 230 asteessa 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti