torstai 6. maaliskuuta 2014

Feta-oliivipiirakat



Nämä helpot piirakat ovat peräisin Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset. Oma versioni on tosin yhdistelmä kreikkalaisten piirakoiden ja lämminsavulohipiirakoiden resepteistä. Täytettä voi helposti muutella maun mukaan.

12 kpl

Pohja:

150 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
1 dl emmentalraastetta

Täyte:

150 g fetajuustoa
12 oliivia
100 g juustoraastetta
mustapippuria
1 muna
2 dl ruokakermaa
basilikaa koristeluun

Nypi pohjan aineet sekaisin. Painele pohjat voideltuun muffinivuokaan tai irtovuokiin. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi, paloittele oliivit ja täytä vuoat. Ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita lopuksi munakerma ja kaada jokaiseen vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti