perjantai 6. lokakuuta 2023

Bluey-kakku



 
Huh, en edes muista, milloin olisin viimeksi päivittänyt blogia! On vähän pitänyt kiirettä viimeisen vuoden ajan, vaikka olenkin ollut äitiysVAPAILLA..! :D Leipoa olen onneksi ehtinyt ja blogi onkin täynnä kymmeniä aloitettuja postauksia ja kuvia. Mistähän vielä keksisi sen ajan, että saisi kaikki viimeisteltyä.. No, viikon päästä tämä vauvavuosi sitten jo loppuukin - ja blogiin tai ainakin instan puolelle ilmestyy toinen pienen tytön kakku :) 

Tämän kakun leivoin meidän 4-vuotiaalle, joka on suuri Bluey-fani. Synttärikakkutoiveet vaihtelivat aika moneen kertaan, mutta lopulta Bluey mainittiin sen verran usein, että päätin tehdä tämän. Tilasin Amazonilta kakunkoristeet sekä muut juhlakoristeet; oli viiriä, koirahahmoja, serviettejä jne. Ja koska Bluey, ostin myös sinisiä candymeltsejä kuorrutteeseen. Sininen suklaavaluma olikin sellainen juttu, jota en ollut koskaan aiemmin tehnyt. Netin videoista vaan opiskelin, että miten se sitten oikein tehdään. Ihan ok valuma tuli näin ensikertalaiseltakin, mutta seuraavaan kakkuun tiedän jo, miten voisi vähän parantaa lopputulosta.

Kakun kaikki komponentit on ihanan Suklaapossun blogista <3 Tein ne ihan ohjeiden mukaan ja hyvää tuli! Kakusta tuli lopulta todella suuri ja synttärijuhlien jälkeen jääkaappiimme palautuikin peräti puolikas kakku :D Muistutus siis itselle, että kolmikerroksinen kakku todellakin riittää yli kymmenelle hengelle..! Juhlissa piti sen verran kiirettä, että palakuvaa en nyt ehtinyt ottaa, mutta kerroksista tuli kyllä tosi nätit leikattunakin.





Mehevä sitruunainen kakkupohja:

(Tähän kakkuun tein kaksi tällaista pohjaa, jotka kummatkin leikkasin kahteen osaan.)

2 sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1 1/4 dl rypsiöljyä
3 1/2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Raasta sitruunoiden kuoret ja hiero hyvin yhteen sokerin kanssa. Lisää sitten sitruuna-sokerin joukkoon sitruunanmehu, öljy ja vesi. Sekoita. Sekoita toisessa kulhossa loput kuivat aineet ja kaada ne nesteen joukkoon. Vatkaa hyvin sekaisin vaikka pallovispilällä. Kaada taikina halkaisijaltaan 23cm kakkuvuoan pohjalle ja paista 160 asteessa uunin alemmalla tasolla noin 40-50 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Pohja jää aika vaaleaksi valmiina. Nosta jäähtymään ja anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista ja täyttämistä.

Mustikkamousse:

4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
10 dl mustikoita
6 rkl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
3 rkl vettä
5 tl liivatejauhetta

Soseuta mustikat. Vatkaa kerma. Lisää sitten kermavaahtoon mustikkasose, tuorejuusto, sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita kulhossa sitruunamehu ja liivatejauhe. Anna turvota 3 minuuttia. Kuumenna liivateseos sitten mikrossa 15 sekunnin ajan ja anna jäähtyä hieman. Lisää liivate täytteeseen ja sekoita hyvin.   

Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat ja pese 23cm kokoinen irtopohjavuoka täyttämistä varten. Leikkaa korkeasta reunakalvosta vuoan kokoinen kaistale ja laita se paikoilleen. Nosta ensimmäinen leikattu kakkupohja paikalleen ja kaada päälle kolmasosa täytteestä. Nosta sitten seuraava kakkupohja, painele hieman ja kippaa taas kolmasosa moussesta päälle. Nosta kolmas kakkupohja paikalleen, painele ja kaada loput täytteestä päälle. Nosta lopuksi viimeinenkin kakkupohja paikalleen ja painele kakku tiiviiksi. Laita kakku kylmään jähmettymään mieluiten seuraavaan päivään.

Marenki-voikreemi:

(Tämä määrä kreemiä riittää kuorruttamaan kakun kauttaaltaan ympäri. Jos haluaa vielä pursottaa jotakin kakun päälle, kannattaa tehdä isompi satsi.)

3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
150 g huoneenlämpöistä voita

Erottele valkuaiset metalliseen kippoon (käytin Kenwoodin vatkauskulhoa, kun sitä kuitenkin tarvitsee lopussa) ja lisää mukaan sokeri. Vatkaa pallovispilällä vesihauteessa, kunnes sokeri ei enää rahise ja seos on kokeiltaessa selkeästi kuumentunut. Ota astia pois vesihauteesta ja jatka vispaamista yleiskoneessa, kunnes se jäähtyy. Tähän menee aikaa n. 5-10 minuuttia. Alenna sitten nopeutta ja lisää pehmeä voi pieninä nokareina. Vatkaa, kunnes kreemi on tasaista.

Ota kakku jääkaapista ja poista kakkuvuoan reuna sekä reunakalvo. Kuorruta kakku kreemillä. Koristele vielä haluamallasi tavalla, esim. suklaavalumalla. Itse laitoin tähän kakkuun vaaleansinisiä candymeltsejä ja kokeilin valumaa ekaa kertaa elämässäni! :D Ei ihan tullut niin siistiä jälkeä, kuin toivoin, mutta ensi kerralla sitten paremmin. Lopuksi vielä Amazonista tilatut Bluey-hahmot päälle ja valmis!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti