tiistai 10. lokakuuta 2023

Halloweenin kurpitsasämpylät





Yksi meidän perheen suosikki"juhlista" on halloween. No ei niinkään koko perheen, mutta yksi 4-vuotias suurfani taloudesta löytyy ja varmaan parin vuoden päästä toinenkin :D Ihmeesti kyllä luurangot ja kurpitsat ovat alkaneet itseäkin inspiroimaan ja joka vuosi kyllä panostan enemmän ja enemmän kammottaviin tarjoiluihin :) Nämä sämpylät testasin hyvissä ajoin Meillä kotona -sivustolta Perinneruokaa Prkl:n blogista. Alkuperäisessä reseptissä on lisäksi mukana halloweenille tyypillisiä mausteita, kuten inkivääriä, mutta jätin ne nyt pois, jotta varmasti maistuisi ihan kaikille. Oli kyllä hyvä resepti ja kurpitsan muoto saksilla myös helppo toteuttaa. Ehdottomasti jatkoon siis!

16 kpl

400 g myskikurpitsaa
100 g voita
2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 muna
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
9-10 dl vehnäjauhoja

muna (tai siirappi-maitoseos) voiteluun
kurpitsansiemeniä

                                           

Halkaise kurpitsa ja poista sen sisus. Kuori ja leikkaa kuutioksi ja keitä vedessä pehmeäksi n. 10 minuutin ajan. Valuta vesi ja soseuta kurpitsa. Anna jäähtyä.

Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Murenna hiiva kulhoon ja kaada maito-voiseos päälle. Lisää mukaan muna ja sokeri. Lisää sitten mukaan kurpitsasose sekä jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

Kippaa kohonnut taikina pöydälle ja jaa 16 osaan. Pyörittele sämpylöitä ja leikkaa jokaisen pallukan reunoille kahdeksan viiltoa saksilla. Anna leikattujen sämpylöiden kohota vielä liinan alla puolisen tuntia. Paina lopuksi jokaisen sämpylän keskelle pohjaan saakka yksi kurpitsansiemen. Voitele halutessasi kananmunalla tai kuten itse voitelin, siirappi-maitoseoksella. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti