perjantai 21. helmikuuta 2014

Laskiaispullat



Jesh! Laskiaisena saa taas leipoa perinteisiä laskiaispullia - hillotäytteellä tietenkin. Tämä Leivotaan-lehden (2-3/2013) pullaresepti on mielenkiintoinen, koska taikinaan tulee sekä hiivaa että leivinjauhetta. Yhdistelmä kuitenkin toimii loistavasti ja tällä reseptillä saa takuuvarmasti kuohkeat laskiaispullat.

150 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ dl sokeria
2 tl suolaa
2 munaa
1 rkl kardemummaa
14-16 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

voiteluun munaa
päälle tomusokeria

Täyte:

vadelmahilloa
kermavaahtoa + sokeria + vaniljasokeria

Sulata voi. Lisää joukkoon maito ja lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin voimaito päälle, jolloin hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola, muna, kardemumma, leivinjauhe sekä jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla tunnin ajan. Kumoa taikina ja leivo haluamasi kokoisia (=isoja) pullia ja anna kohota vielä pellillä vähintään 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pullat munalla ja paista 8-10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä liinalla peitettyinä. Halkaise pullat ja täytä. Koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti