tiistai 18. helmikuuta 2014

Pitaleivät marinoiduilla broilerinfileillä & avokadokreemillä



Hyvää hiihtolomaa! Lomalla on aikaa leipoa ja testailla uusia reseptejä. Vuoden 2014 ensimmäisestä Leivotaan-lehdestä löytyi tämä talvinen resepti, jonka mainostettiin sopivan myös piknikille. Sateisesta ilmasta johtuen näitä maisteltiin sisätiloissa, mutta erinomaisia olivat silti.

4 annosta

Marinadi:

Laita broilerinfileet valkosipulimarinadiin jo edellisenä iltana.

3 isoa valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
6-8 kpl (n. 700 g) broilerinfileitä

Kuori ja raasta valkosipulit. Sekoita öljy ja hunaja, lisää valkosipuli. Laita fileet marinadiin ja anna niiden maustua jääkaapissa vähintään tunti, mieluiten yön yli. Paista fileet 200-225-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Viipaloi kypsät fileet paloiksi.

Pitaleipä (8 kpl):

25 g tuoretta hiivaa
5 dl 37-asteista vettä
1 rkl suolaa
½ rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
11-12 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon. Lisää kädenlämpöinen vesi, suola, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina kimmoisaksi, noin 5 minuutin ajan. Kohota liinan alla lämpimässä vähintään 1 tunti. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä paloista pyöreitä palloja ja litistä ne noin ½ cm:n paksuisiksi leiviksi. Paista uunin keskiosassa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla, ettei kuori kovetu.

Avokadokreemi:

3 avokadoa
2 dl ranskankermaa
1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl limetin mehua (en laittanut, toimi hyvin ilmankin)
hyppysellinen suolaa

Poista avokadoista kivet. Sekoita hedelmäliha, ranskankerma, valkosipuli ja limetin mehu sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla.

Lisukkeet:

pekonia paistettuna
salaattisekoitusta

Leikkaa lämpimän leivän reunaan viilto ja täytä avokadokreemillä, broileriviipaleilla, pekonilla ja salaatilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti