lauantai 8. helmikuuta 2014

Tourte de poulet - Ranskalainen kanapiiras



Tämä ranskalainen kanapiiras on yksi suosikkejani. Ohje on peräisin hyvältä ystävältäni ja kollegaltani, jonka asiantuntemukseen ranskalaisen keittiön osalta voi aina luottaa. Aito ranskalainen tekisi tämänkin piiraan kokonaisesta kanasta, mutta valmissuikaleilla voi hyvin nopeuttaa valmistusta.

Pohja:

65 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunamuusijauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl kylmää vettä

Sekoita pehmeä margariini ja kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

100 g manteleita
pannullinen sipulia (n. 4 kpl)
300 g kananpaloja
suolaa
pippuria
1 dl silputtua persiljaa
1½ dl kermaa
Provencen yrttejä

Paahda mantelit kuivalla pannulla ja siirrä kulhoon jäähtymään. Hienonna sipulit ja paista pannulla pehmeiksi. Lisää seuraavaksi sipulit kulhoon manteleiden kanssa ja paista vielä kananpalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä kananpalat, kerma ja persilja manteleiden ja sipulin kanssa kulhoon ja sekoita. Kaada piirakkapohjalle ja ripottele päälle vielä Provencen yrttejä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti