torstai 20. helmikuuta 2014

Sipulipiirakka fetajuustolla



Tämä Leivotaan-lehdestä (2-3/2013) löytynyt piirakka sopii mainiosti lämpimän keiton kylkiäiseksi. Oma suosikkini on sipulipiirakan ja Valkotippurista löytyvän juurisellerikeiton yhdistelmä. Reseptistä saa joko 8 pientä piirakkaa tai yhden ison.

Piirakkataikina:

125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 munankeltuainen
½ dl vettä

Nypi voi ja jauhot ryynimäiseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa vähintään ½ tuntia. Kauli taikina isoksi levyksi. Painele taikina piirakkavuokaan tai jaa kahdeksaan osaan pikkuvuokiin. Nosta kylmään noin ½ tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia.

Täyte:

3 keltasipulia
1 purjo
150 g fetajuustoa
1 dl juustoraastetta
3 munaa
2 dl maitoa
1 tl timjamia tai oreganoa
suolaa
pippuria

Viipaloi keltasipulit ja purjo. Kuullota ne paistinpannulla voissa pehmeiksi ja kiiltäviksi. Sekoita juustot, munat, maito ja mausteet keskenään. Kaada sipulitäyte piirakkapohjalle ja lisää päälle vielä juusto-maitoseos. Paista noin 20-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti