maanantai 21. huhtikuuta 2014

Mutakakkumuffinssit




Leivotaan-lehdessä (2/2014) oli tämä suklainen muffinssiresepti, jota pääsin vihdoin pääsiäisenä kokeilemaan. Nimensä mukaisesti ne jäävät keskeltä mutakakkumaisen pehmeiksi. Nämä ovat todella maistuvia ja suklaan ystäville ehdoton resepti kokeiltavaksi! 

12 kpl

100 g voita, huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
½ dl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata

Kuorrute:

4 dl tomusokeria (käytin tässä kaakaotomusokeria)
50 g voita, huoneenlämpöisenä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa

tai kermavaahtoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon siirappi. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään ja kääntele taikinaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja kääntele sula suklaa taikinaan. Laita muffinivuoat muffinipellille ja täytä taikinalla 2/3 vuokien tilavuudesta. Paista leivoksia uunissa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ja sekoita kuorrutteen aineet keskenään tai vatkaa kerma vaahdoksi. Koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti