keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Persikkarahkapiirakka



Pääsiäinen on tulossa ja rahkapiirakkakausi alussa. Tämä resepti on kotoisin Pirkan reseptihausta.

Pohja:

1 pkt (400 g) valmismurotaikinaa

Täyte:

1 tlk rahkaa
2 dl vispikermaa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

2 tlk (á 410 g) persikkaviipaleita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen sekoittamisen ajaksi. Sekoita rahkan joukkoon kerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniljasokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Annan piiraan jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne piiraan pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti, sitten runsaammin. Tarjoa piiras kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti