lauantai 19. huhtikuuta 2014

Irman rahkapiirakka



Tämä resepti on Valkotippurin blogista ja sopii mainiosti kevääseen. Tuttu ja turvallinen rahkapiirakka, joka maistuu myös kylmänä. Alkuperäisen ohjeen paistoaika oli 30-45 minuuttia, mutta ainakin omalle uunilleni puoli tuntia on ihan liikaa. 20-25 minuuttia riittää aivan hyvin.

Perustaikina:

4 lasia vehnäjauhoja (1 lasi = 2 dl)
1 lasi sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulaa voita

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita.

Puolita taikina, josta noin puolet on piirakan pohja ja johon lisätään:

1 muna
1 prk kermaviiliä

Täyte:

2 prk maitorahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Levitä pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kaada päälle täyte. Ripottele lopuksi jäljelle jääneet taikinamurut pinnalle. Paista 200 asteessa 20-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti