Tämä resepti on Valkotippurin blogista ja sopii mainiosti kevääseen. Tuttu ja turvallinen rahkapiirakka, joka maistuu myös kylmänä. Alkuperäisen ohjeen paistoaika oli 30-45 minuuttia, mutta ainakin omalle uunilleni puoli tuntia on ihan liikaa. 20-25 minuuttia riittää aivan hyvin.
Perustaikina:
4 lasia vehnäjauhoja (1 lasi = 2 dl)
1 lasi sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulaa voita
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita.
Puolita taikina, josta noin puolet on piirakan pohja ja johon lisätään:
1 muna
1 prk kermaviiliä
Täyte:
2 prk maitorahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Levitä pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kaada päälle täyte. Ripottele lopuksi jäljelle jääneet taikinamurut pinnalle. Paista 200 asteessa 20-35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti