perjantai 11. huhtikuuta 2014

Tortilla española



Tortilla on ehkäpä ensimmäinen ruoka, mitä on pakko saada, kun menee käymään Espanjassa. Stockmannilta ja Lidlistä saa kausittain ostaa näitä, mutta kotonakin tortillan valmistus käy kätevästi. Tortillan voi tehdä kokonaan pannulla tai jos pannu on valurautainen, munakkaan voi myös lopuksi uunittaa.

Pannullinen:

n. 8-10 perunaa
2 sipulia
oliiviöljyä
5 munaa
n. 1 tl suolaa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi. Kaada pannulle reilusti oliiviöljyä ja kääntele perunoita ja sipulia kunnes ovat pehmenneet. Riko munat kulhossa ja kaada perunasipuliseos pannulta kulhoon. Mausta suolalla. Kaada peruna-sipuli-munaseos takaisin pannulle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Anna hyytyä ja käännä tai laita pannu uuniin ja paista vielä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti