keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Täydelliset briossit



Rakastan burgereita! Yksi kesän odotetuimmista ruokakohokohdistani tähän asti toteutui viime viikonloppuna, kun grillasimme parvekkeella ensimmäistä kertaa kunnon burgereita! Naudanlihaburgereita varten ostin vielä pitkään haaveilemani burger pressinkin ja voin kyllä lämpimästi suositella! 😍

Kunnon burgeri tarvitsee ympärilleen kunnon sämpylän. Olen kokeillut kaikenlaisia sämpylöitä ja briosseja, mutta tämä hiljattain löytämäni ohje pesee kyllä kaikki edelliset mennen tullen! Ohje on Voita ja suolaa -blogista. Blogi lupaa, että tämä reseptin jälkeen et enää muita sämpylöitä kelpuuta, enkä voisi olla enempää samaa mieltä. Nämä briossit ovat aivan täydellisiä niin maultaan kuin koostumukseltaankin. Sitten vaan täytteitä valitsemaan! Maistuvaa hampparikesää!


6 kpl

1 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
1 rkl luomuhunajaa
1/2 tl suolaa
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita

voiteluun 1 muna + tilkka vettä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota maitoon hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja munat. Lisää vehnäjauhot parissa erässä ja lopuksi voi nokareina. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Jos taikina tuntuu löysältä, voit lisätä hieman jauhoja. Kohota taikinaa joko jääkaapissa yön yli tai kuten itse tein, huoneenlämmössä 6-8 tunnin ajan.






Kippaa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kuuteen osaan. Pyörittele palloiksi ja anna kohota leivinpaperoidulla pellillä vielä tunnin ajan. Riko voitelua varten muna kuppiin ja sekoita pienen vesitilkan kanssa. Voitele briossit ja paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Annoin omieni tulla kunnolla ruskeiksi (paistoaika reilu 15 minuuttia), jotteivat vaan jääneet raaoiksi. Jäähdytä pellillä ja halkaise. Burgereita varten paahda vielä nopeasti grillissä ennen täyttöä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti