sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Aurinkokuivatuilla tomaateilla täytetty kierreleipä



Jääkaapista löytyi parmesaanijuustoraasteen ja aurinkotomaattien loput. Sopivasti myös Leivotaan-lehdessä (4/2019) oli tämä täytetyn leivän ohje, johon tulee juurikin juustoraastetta sekä aurinkokuivattuja tomaatteja. Leipä leivotaan yön yli kohottaen eli ennen varsinaista syöntipäivää pitää vaan muistaa tehdä tarvittavat valmistelut. Kierreleipä on takuuvarma herkku välimeren makujen ystäville ja tietysti parhaimmillaan tuoreena!




1 leipä

10 g tuorehiivaa
2 dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

25 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 1/2 tl kuivattua oreganoa
1 rkl oliiviöljyä
35 g parmesaanijuustoraastetta

voiteluun oliiviöljyä

Päivä 1:

Liuota hiiva veteen ja lisää suola, hunaja ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa yleiskoneella n. 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla yhden tunnin ajan.

Hienonna sillä aikaa täytettä varten tomaatit. Sekoita ne yhteen oreganon ja öljyn kanssa.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja kauli se 20x30cm suorakulmioksi. Levitä tomaatit tasaisesti levylle ja ripottele juustoraaste päälle. Kääri taikina pitkältä sivulta aloittaen rullaksi ja siirrä rulla leivinpaperoidun leikkuulaudan päälle. Halkaise rulla pitkittäin terävällä veitsellä. Kierrä puoliskot kierreleivän muotoon ja taita päät alle. Peitä leipä kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi.




Päivä 2:

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele leipä oliiviöljyllä ja paista 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti