Kesä ja mustikkakausi on jo ohi, mutta vielä löytyi arkistoista yksi tällainen testaamani ohje, jota leivoin elokuussa. Resepti on Leivotaan-lehdestä (5/2022). Ohje on alunperin vegaaninen, mutta koska meillä ei tarvitse olla kuin munaton, käytin maitotuotteina ihan tavallista voita ja ruokakermaa. Nämä olivat kyllä tosi herkullisia ja näitä voisi ilman muuta testata myös erilaisilla marjoilla tai vaikkapa omenoilla.
n. 15 kpl
Muffinssit:
1 1/2 dl kikherneiden säilöntälientä
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
125 g sulatettua voita
1 dl ruokakermaa
200 g tuoreita tai pakastemustikoita
Vatkaa kikherneiden säilöntäliemi ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu voi sekä ruokakerma. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon mustikat. Jaa 12 paperivuokaa muffinssipellille ja laita muffinssipelti uunipellille. Laita vielä 3 paperivuokaa lisää uunipellille muffinssivuoan viereen. Lusikoi muffinssitaikinaa vuokiin ja valmista sitten muruseos.
Kauramuruseos:
75 g huoneenlämpöistä voita
1/2 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl suolaa
Sekoita ainekset yhteen ja ripottele muffinssien päälle. Paista muffinsseja 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä ja tarjoile!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti