tiistai 20. syyskuuta 2022

Cheesecake-brownies mustikoilla




Viime viikonloppuna meillä vietettiin 3-vuotissynttäreitä! Kakun lisäksi leivoin tarjottavaksi myös vähän muutakin makeaa, mm. näitä brownieita. Törmäsin joku aika sitten instagramissa näihin ihaniin mustikkaisiin cheesecake-brownieihin ja halusin ehdottomasti kokeilla tehdä niitä myös itse. Resepti on saksalaisesta blogista Knusperstubchen, joten pikkuisen piti ensin verestää lukioaikaisia saksankielen taitoja, ettei menisi ihan pieleen :P Alun perin tässä käytetään kananmunaa, mutta itse korvasin ne soijagurtilla, jotta itse synttärisankarikin sai maistella. Tällaisissa leivonnaisissa, joissa ei tarvitse vaahdottaa mitään muna-sokerivaahtoja tms., soijagurtti toimii tosi hyvin!

Tämä leivos on brownien tapaan tosi tosi tuhti. Varsinkin juustokakkutaikina on todella tymäkkää - tuleehan siihen yhteensä kilo rahka-tuorejuustoseosta! Mutta maku on kyllä hyvä, ja itse asiassa tykkään näistä enemmän vähän jääkaappikylminä kuin huoneenlämpöisinä. Meillä oli sen verran paljon herkkuja tarjolla, että näitä(kin) jäi aika lailla, mutta nämä leivokset voi hyvin myös pakastaa. 




Brownie-taikina:

250 g suklaata
250 g voita
4 munaa TAI 2 dl soijagurttia
40 g kaakaojauhetta
280 g fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
130 g jauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
130 g jauhettua mantelia

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää munat tai soijagurtti vähän jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen ja kääntele lopuksi mukaan kuivat aineet. Kippaa ja levitä taikina n. 25x35cm suorakaiteen muotoiseen, leivinpaperoituun vuokaan. Valmista sitten juustokakkutaikina:

Cheesecake-taikina:

500 g rahkaa
500 g mascarponejuustoa
120 g sokeria
20 g maizenaa
1 tl vaniljasokeria
3 munaa TAI 1 1/2 dl soijagurttia
150 g mustikoita (laitoin pensasmustikoita)

Sekoita kaikki taikinan ainekset mustikoita lukuunottamatta sekaisin. Tiputtele brownie-taikinan päälle juustokakkutaikinakasoja sinne tänne ja tee sitten terävällä veitsellä pintaan haluamiasi kuvioita. Ripottele lopuksi vielä mustikat pinnalle ja paista brownieta 170 asteessa n. 45 minuuttia. Taikina saa vielä vähän hyllyä keskeltä, kun sen ottaa pois. Anna jäähtyä hyvin (mieluiten kylmässä) ennen tarjoilua. Leikkaa neliöiksi ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti