perjantai 7. lokakuuta 2016

Pestomuffinit



Näitä pestomuffineita olen leiponut jo monen vuoden ajan, mutta vasta nyt muistin lisätä ne blogiinkin. Resepti on alun perin Marien Sekasopasta. Olen todella ihastunut näihin suolaisiin muffineihin, sillä perusreseptiä pystyy muokkaamaan syöjien mukaan helposti. Yleensä kyllä teen aina allaolevan reseptin mukaisesti. Viimeksi leivoin näitä illanistujaisiin viikonlopuksi ja muffinit hävisivät pöydältä niin nopeasti, että blogiin sain nyt loppujen lopuksi vain pari hassua kuvaa..

n. 16 kpl

3 munaa
1/2 dl sokeria (laitoin xylitolia)
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa rasvaa
1 prk creme fraichea
1/2 dl maitoa
200 g (1 pkt) fetajuustoa kuutioina
n. 3 tomaattia ilman siemeniä tai n. 1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuina
1/2 prk pestoa
n. 15 oliivia
n. 2 dl mozzarellajuustoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mukaan creme fraiche ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä rasvan kanssa. Kääntele lopuksi joukkoon fetajuusto, tomaatit, oliivit ja pesto. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikina värjäydy kokonaan vihreäksi. Annostele taikinaa muffinssipellin koloihin tai muffinssivuokiin lusikoilla. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista muffineita 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti