perjantai 14. lokakuuta 2016

Tarte de alho-francês e presunto - Purjo-kinkkupiiras



Kaveri tuli käymään ja halusin kokeilla jotakin uutta suolaista reseptiä iltapalaksi. Portugalilaisesta Mariana Culinária -lehdestä löytyi mielenkiintoinen piirakkaresepti, johon ei tule ollenkaan piirakkapohjaa vaan kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Alla oleva resepti on yhdistelmä lehden kahdesta tällaisesta reseptistä.






Piirakan valmistus oli tosi helppoa, sillä koneita ei tarvita ollenkaan. Valmistuksesta tuli itse asiassa jollain tapaa mieleen tuulihattutaikina, varsinkin siinä vaiheessa, kun munia vatkataan mukaan. Valmis piirakka oli tosi maukas ja koostumus pehmeän täyteläinen. Tätä pitää ehdottomasti leipoa uudestaan, vaikkapa kasvisversiona!




500 g (3-4 kpl) perunoita
2 dl maitoa
60 g voita
4 munaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus pippuria
1/2 purjo
1 rkl voita
n. 100 g kinkkua (laitoin Schwarzwaldin kinkkua)
8 minitomaattia
1/2 tl oreganoa




Kuori ja keitä perunat. Soseuta perunat perunasurvimella ja lisää maito sekä voi. Vatkaa sitten perunamuusiin munat ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.

Pese ja pilko purjo. Hienonna myös kinkkusuikaleet. Paista purjosuikaleita hetki pannulla ja lisää paiston loppuvaiheessa kinkkusuikaleet. Sekoita purjo ja kinkku taikinaan ja kaada se sitten leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Halkaise tomaatit ja painele tomaatinpuolikkaat piirakan pinnalle leikkauspuoli ylöspäin. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes piirakan pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti