tiistai 11. lokakuuta 2016

Sokeriton ja gluteeniton suklaapiiras mansikoilla



Tämän reseptin löysin sattumalta instagramista kakkukuvia selaillessani. Piirakan suklaatäyte näytti todella houkuttelevalta ja mikä parasta, se on täysin sokeriton. Raaka-aineet tähän piiraaseen löytyvät taas sopivasti lähimarketista ja valmistus on helppoa.




Valmistusvaiheessa kun maistelin täytettä, en ollut ollenkaan varma, tuliko hyvää vai ei. Suklaa-banaanitäyte noin niin kuin tuoreeltaan ei ihan vakuuttanut. Onneksi maku muuttui, kun täyte oli jäähtynyt ja päälle tulivat mansikat. Koska täytteeseen ei tule kookosöljyä, se jää aika valuvaksi ja varsinkin huoneenlämmössä pehmentyy nopeasti. Raakapiiraista tämä oli ehdottomasti maukkain tähän asti leipomistani!




Pohja:

1 1/2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl pekaanipähkinöitä
3/4 dl cashewpähkinöitä
2 rkl vaahtera- tai agavesiirappia
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1/2 tl kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa

Täyte:

3 banaania
10 taatelia
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl mantelimaitoa
1/2 dl sulatettua kaakaovoita
1 tl vaniljauutetta
1 rs mansikoita




Prosessoi kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa ja painele piirasvuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle. Paista pohjaa 180 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa kaikki täytteen ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes täyte on tasaista ja silkkisen sileää. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja tasoita pinta. Leikkaa mansikat neljään osaan ha ripottele piirakan pinnalle. Tarjoa ja nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti