torstai 27. lokakuuta 2016

Raparperikakku



Leivoin viikonloppuna taas pitkästä aikaa Kaffila Bokvillaniin. Paitsi että halusin leipoa kahvilaan, on minulla ollut meneillään jo pidempään sivuprojektina pakastimen tyhjennys. Nyt kyytiä saivat raparperit ja puolukat.

Hakusanoilla raparperi ja kakku löysin paljon ihania raparperikakkureseptejä, mutta työn alle valikoitui lopulta tämä Hämmentäjän blogista löytynyt ohje. Tässä kakussa nimittäin voi huoletta käyttää myös pakastettuja raparperejä. Alkuperäinenkin ohje kuulosti todella herkulliselta, mutta lisäsin reseptiin vielä vähän puolukoita, koska miksi ei!




Kakku oli tosi helppo valmistaa. Koska se meni myyntiin, en saanut koemaistajia hommiin kotona, vaan piti odottaa viestiä Bokvillanista, miten meni. Ja kaikki meni :P Hämmentäjä kuvaa omassa blogissaan kakkua yksinkertaisesti maailman parhaimmaksi. Ainesosaluettelonsa, koostumuksensa ja ulkonäkönsä puolesta Hämmentäjää on helppo uskoa. Kakku vaikuttaa vuoasta pois otettaessa supermehevältä ja kostealta, ja tuorejuustokuorrute harvemmin pettää sekään. Ei muuta kuin uuteen tuotantoon ensi kesänä uusien raparperien kera!




Pohja:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
125 g pehmeää margariinia

Täyte:

2 1/2 dl sokeria
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl vispikermaa (ei vispattuna)
1 muna
1 keltuainen
7 dl pilkottua raparperiä

Kuorrutus:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1 1/2 dl vispikermaa


Nypi pohjaa varten vehnäjauhot, sokeri ja pehmeä margariini tasaiseksi taikinaksi ja painele se leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 180 asteessa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.




Sekoita kaikki täytteen ainekset raparperejä lukuunottamatta kulhossa. Kääntele lopuksi sulatetut ja puristetut raparperit sekä puolukat joukkoon. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista kakkua 180 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut väriä. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin kuorrutat sen.








Sekoita kuorrutteen tuorejuusto, sokerit ja noin puolet limen kuoresta keskenään. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja yhdistä juustoseoksen kanssa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele lopulla limenkuoriraasteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti