lauantai 13. joulukuuta 2014

Tuulin kakku



Vuorossa jälleen lapsuusajan resepti. Tämä kakku jos mikä on aitoa 90-lukua! Muistan vielä selvästi, kun sain tätä kakkua ensi kertaa tädin luona kaupungissa (Helsingissä) ja uunittamaton kakku oli jotain aivan uutta! Sieltä resepti sitten kulkeutui meillekin kotiin maaseudulle. Tuota vanhaa reseptiä lukiessa muistui, että Suomessahan ei ennen 90-lukua ollut ollenkaan tuorejuustoja, saati tosiaan tällaisia kakkuja. Ensimmäiset juustot olivat Hovi-merkkisiä pieniä pyöreitä 100 g:n purkkeja ja makuja ehkä kaksi tai kolme. Oi aikoja - oi vuosia..!

Lapsena tämän kakun valmistaminen oli mielestäni tosi vaikeaa. Siksi en kai ollut tehnytkään sitä itse, ennen kuin nyt, kun kaverini toivoi illanistujaisiin jotakin suklaista ja aloin penkoa reseptikirjojani. Ja eihän se niin vaikeaa ollutkaan :)

Perinteisesti 90-luvulla tämä kakku koristeltiin aina kovilla hopeapalloilla. Kehitys kehittyy - nyt kaupasta saa edelleen samaisia palloja, mutta erityismaininnalla "pehmeitä" hopeapalloja. Ei tarvitse siis enää kenenkään pelätä paikkojensa puolesta. Pakko oli sen verran kunnioittaa perinteitä, että palloja tämänkin kakun päältä löytyy, mutta hieman otin vapauksia laittaa jotain muutakin :P




Pohja:

200 g Digestive-keksejä
40 g sulatettua voita

Täyte:

1 levy (200 g) tummaa leivontasuklaata (tai kuten 90-luvulla, taloussuklaata :)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2½ dl kermaa




Murskaa keksit pohjaa varten ja sulata voi. Sekoita yhteen ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita siihen juusto, 1 1/4 dl sokerimäärästä ja vaniljasokeri. Erota munista keltuaiset ja sekoita ne suklaajuustoseokseen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita loput sokerista siihen. Vatkaa kerma vahdoksi ja lisää sitten molemmat vaahdot suklaajuustoseokseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka yöksi pakastimeen. Ota noin 2-3 tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti