maanantai 15. lokakuuta 2018

Mustikka-banaaniskonssit





Skonssi-innostukseni jatkuu! Tämän reseptin löysin englantilaisesta Baker by nature -blogista, kun oli tarvis leipoa täysin vegaanisia skonsseja vieraille. Näitä tehdessä en tullut ajatelleeksi, että Britanniassa harvemmin on tarjolla metsämustikoita - käytin siis taikinaan pakkasesta löytyneitä metsämustikoita, jotka tietenkin värjäsivät taikinan sinimustaksi. Pensasmustikat eivät ole niin mehukkaita, joten kannattaa ehdottomasti käyttää niitä kivemman näköisen lopputuloksen takaamiseksi. Vaikka näistä tuli aika tummia, ei maku silti kärsinyt. Skonssit olivat oikeasti tosi maukkaita ja jotenkin yhtäaikaa sopivan suolaisia ja makeita. Maistuivat tosi hyvin teen kera!




n. 8 kpl

5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3 1/2 rkl kookossokeria
1/2 dl sulatettua kookosöljyä
3/4 dl muusattua banaania
1 dl kookosmaitoa
2 tl vanilja-aromia
3 dl mustikoita, mielellään pensasmustikoita




Mittaa kaikki ainekset mustikoita lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita. Lisää mustikat ja sekoita nopeasti, etteivät ne ehdi päästää väriä. Metsämustikat värjäävät helposti taikinaa mustaksi, joten kannattaa käyttää pensasmustikoita. Siirrä valmis taikina hetkeksi jääkaappiin.

Painele jäähtynyt taikina jauhotetulla alustalla n. 1cm:n paksuiseksi levyksi ja ota muotilla taikinasta skonsseja. Paista skonsseja leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa 22-24 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Tarjoile skonssit lämpiminä teen kera.



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Vähän jäi kyllä harmittamaan sinertävä taikina, mutta onneksi maku oli silti herkullinen! :)

      Poista
  2. Teen näitä jo toista kertaa! Hyviä ��
    Sanna

    VastaaPoista