perjantai 3. tammikuuta 2020

Appelsiinimutakakku





Ennen joulua meillä kävi paljon vieraita, joka on tietysti aina oiva tekosyy leipoa jotakin uutta tarjottavaa :P Tämä mutakakun appelsiininen muunnos on tosi helppo tehdä ja sopii loistavasti kiireiselle kotileipurille. Resepti on uusimmasta Leivotaan-lehdestä (7/2019). Pidin kakkua uunissa pikkuisen liian vähän aikaa, sillä sisus pääsi niin löysäksi, että sitä oli vaikea leikata. Maku oli silti ihana ja muistuttaa aivan Fazerina-suklaata. Nam!






240 g voita
4 1/2 dl sokeria
4 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 appelsiinin raastettu kuori

Sulata voi kattilassa ja sekoita mukaan sokeri sekä munat. Sekoita toisessa kulhossa vaniljasokeri, kaakaojauhe, jauhot, suola ja appelsiinin kuori. Kippaa kuivat aineet hiljalleen voiseokseen ja kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24cm). Paista kakkua 175 asteessa 20-30 minuuttia. Omalla uunillani annoin olla puoli tuntia, mutta siltikin jäi pikkuisen liian raa'aksi. Pidennä siis tarvittaessa paistoaikaa. Anna jäähtyä ja jähmettyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele esimerkiksi appelsiinin suikaleilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti