sunnuntai 2. elokuuta 2020

Vadelma-suklaapiiras





Aina löytyy joku hyvä tekosyy leipoa; tämän Maku-lehden (5/2020) helpon vadelma-suklaapiiraan oli määrä päätyä alkukuusta piknikille, mutta sade pilasi suunnitelmat ja piiras katosi omiin suihin. Raaka-aineita ei ole montaa, joten tämän leipasee nopsaan. Alkuperäisessä reseptissä käytetään vadelmia, mutta mielestäni päälliseksi sopii melkeinpä marja kuin marja. Erityisesti punaherukka saattaisi tuoda sopivaa kirpakkuutta. Ei muuta kuin kokeilemaan!




2 pkt (24 kpl) Oreo-keksejä
75 g voita
300 g tummaa suklaata
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
n. 300 g vadelmia

koristeluun tomusokeria

Sulata voi ja murskaa keksit esim. tehosekoittimessa kreemisisälmyksineen päivineen hienoksi muruksi. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi ja painele seos teflonpintaisen suorakulmion mallisen (n. 11x30cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta hetkeksi kylmään odottamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita mukaan kondensoitu maitoa. Kaada ja levitä taikina keksipohjalle. Painele tuoreet vadelmat täytteen päälle ja laita piiras kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi. Sihtaa päälle tomusokeria, leikkaa viipaleiksi ja nauti!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti