torstai 29. huhtikuuta 2021

Victoriankakku tuorejuustokreemillä





Kevät on jo pitkällä ja huomaan, että alkuvuoden leipomukseni eivät vain vieläkään ole ilmaantuneet blogin puolelle..! Reseptien kirjoittamisen sijaan olen keittiön puolella keskittynyt viime aikoina yrttien kasvattamiseen sekä erilaisiin juurileipäkokeiluihin.  Tätä kakkua leivoin siis jo maaliskuussa, kun juhlittiin portugalilaista isänpäivää. Resepti on kotoisin Leivotaan-lehdestä (2/2020).

En ollut koskaan aikaisemmin leiponut sponge cakea ja halusin kokeilla, millainen se on. Odotin pehmoisempaa lopputulosta, mutta ei tämäkään nyt kivikova ollut. Reunat vaan ehkä pikkuisen rapeahkot :P Kakku itsessään oli tosi maukas ja väliin sopisi kreemin kaveriksi hyvin kaikenlaiset hedelmätkin. Perinteisesti Viktoriankakkuun taidetaan aina laittaa hilloa. Hyvin maistui tämä kakku ja vanhetessaan muuttui vain täyteläisemmäksi. 


Kakkupohja:

200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
4 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
1/2 dl appelsiinin mehua

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, appelsiinin kuori sekä mehu, ja kääntele mukaan. Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (tai parempi, jos laitat kahteen vuokaan) ja paista 180 asteessa lähes tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä. Jos teet kaksi kakkua, paista vain reilu puoli tuntia. Anna jäähtyä hyvin.

Täyte ja koristelu:

50 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl tomusokeria

Sekoita kaikki kreemin ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi.




Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta kakkupohjat appelsiinimehulla. Laita kreemi pursotinpussiin ja pursota kreemiä täytteeksi ja päälle pyöreällä tyllalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti