torstai 29. huhtikuuta 2021

Unikonsiemenjuustokakku





Jostain syystä tykkään aina käyttää leivonnassa unikonsiemeniä. Ne jotenkin rouskuvat taikinan seassa mukavasti. Tästä unikonsiemenjuustokakusta tuli munattoman leivonnan kokeiluni numero 2; tämän(kin) uunissa valmistuvan juustokakun voi siis helposti muuttaa munattomaksi käyttämällä soijagurttia. Alkuperäisessä Leivotaan-lehden (2/2021) ohjeessa munia kakkuun tuli neljä. 

Kakku on helppo tehdä kiireemmälläkin aikataululla, kunhan vain muistaa valmistaa sen tarjoilua edeltävänä päivänä. Tämä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi maukas ja ihanaa syötävää kevätaurinkoisella parvekkeella!




Pohja:

15 digestivekeksiä
125 g voita

Täyte:

600 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kuohukermaa
2 dl vaniljasoijagurttia
1 dl unikonsiemeniä




Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (haljaisija n. 22 cm) pohjalle ja reunoille desilitramitalla.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada keksipohjalle. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä vielä jälkilämmössä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt kokonaan. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta se sitten kylmään. Tarjoa seuraavana päivänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti