keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Minttusuklainen Charlotta







Tämä kakku on Leivotaan-lehden viime vuoden talvinumerosta (2/2020). Täytteen tein ihan ohjeen mukaan, mutta kääretortturesepti on oma tuttu ja turvallinen unelmatortturesepti. Nostalginen Charlotta-kakku on minulle tuttu jo kultaiselta 90-luvulta, jolloin tätä leivottiin meidän perheessä useita kertoja. Itse tein Charlottaa nyt varmaankin toista kertaa elämässäni, tällä kertaa puolisoni synttäreille. 

Kakkupohjana on siis melkoisen tuhti unelmatorttu voikreemillä. Voikreemin voi kyllä korvata myös hillolla, kuten alkuperäisessä reseptissä tehdään. Voikreemi nimittäin yhdistettynä runsaaseen cookies'n'cream -täytteeseen tekee lopputuloksesta aika täyttävän :P Minttu ja mansikat tuovat onneksi hieman raikkautta. Kakku kelpasi hyvin sankarille ja maistui erinomaisesti myös minulle!




Kääretorttu:

4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maizenaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte:

150 g huoneenlämpöistä voita
2 1/4 dl tomusokeria
1 keltuainen
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

10 minttusuklaakeksiä (käytin Marianne-dominoja)
175 g tummaa suklaata
4 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
1 1/2 dl Mariannerouhetta

koristeluun mansikoita, Marianne-dominoja sekä Mariannerouhetta

Tee ensin kääretorttu: Vatkaa munat ja sokerit yhteen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Sillä aikaa, kun kääretorttu jäähtyy, sekoita kääretortun täyte vatkaamalla ainekset yhteen. Levitä täysin jäähtyneelle kääretortulle, rullaa ja laita hetkeksi kylmään.

Kun kääretortun täyte on jähmettynyt, valmista lopuksi kakun sisälle tuleva täyte: Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne rouheaksi esim. kaulimen avulla. Sulata tumma suklaa. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tomusokeri, Mariannerouhe sekä keksit. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula. 

Viipaloi kääretortusta noin sentin paksuisia viipaleita. Lado irtopohjavuoan reunoille viipaleita ja sitten keskelle. Koita saada aikaan tiivis reuna ja pohja ilman suuren suuria rakoja. Kaada täyte sisälle ja tasoita. Laita kakku kylmään jähmettymään. Poista jähmettyneen kakun ympäriltä reuna ja laita lautanen päälle. Kumoa kakku ja poista lopuksi vielä vuoan pohja. Koristele esim. mansikoilla tai muilla marjoilla, kekseillä ja Mariannerouheella.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti