lauantai 20. helmikuuta 2021

Uuden vuoden triplasuklaakakku





Tämä ihana Leivotaan-lehden (1/2020) triplasuklaakakun resepti on odottanut vuoroaan aina lehden ilmestymispäivästä lähtien. Lopulta leivoin kakun vuoden 2020 uuden vuoden aatoksi. Tämä kakku on nimensä mukaisesti ihan todella tuhti ja tätä syötiinkin muistaakseni reilusti yli viikon päivät. Vielä kun lisäsin valkosuklaakerrokseen kondensoidun maidon jämät, sokeriöveri oli taattu.. Erilaisilla koristeluilla voi tehdä kakusta talvisen tai kesäisen. 





Suklaakakkupohja:

1 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 dl kuumaa vettä

Valkosuklaatäyte:

1 liivatelehti
tilkka vettä
100 g valkosuklaata
1/2 dl vispikermaa
1/2 dl Flora Vanillaa
125 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
(purkin jämät kondensoitua maitoa)

Pätkistäyte:

2 liivatelehteä
tilkka vettä
200 g Pätkis-suklaata
1 dl vispikermaa
1 dl Flora Vanillaa
250 g mascarponejuustoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria

koristeluun Jaffa-keksejä, marenkeja yms.




Valmista ensin suklaakakkupohja: Sekoita maito, öljy ja munat. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä kuivat aineet nesteiden joukkoon pikku hiljaa sekoittaen. Lisää lopuksi kuuma vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kippaa taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22cm) ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee seuraavaksi valkosuklaatäyte: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma ja Flora Vanilla vaahdoksi. Notkista mascarponejuusto ja sekoita sen joukkoon valkosuklaasula, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kääntele kermavaahto mukaan. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehti veteen. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta suklaakakkupohja pois vuoasta ja pese vuoka tarvittaessa. Aseta reunoille reunakalvo ja laita kakkupohja takaisin paikalleen. Kaada sitten valkosuklaatäyte pohjan päälle, tasoita ja laita kylmään. 

Tee lopuksi pätkistäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata pätkikset ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma ja Flora Vanilla vaahdoksi. Notkista mascarponejuusto ja sekoita sen joukkoon suklaasula, kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kääntele kermavaahto mukaan. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet veteen. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ota kakku kylmästä ja kippaa pätkistäyte jähmettyneen valkosuklaatäytteen päälle. Tasoita ja laita takaisin kylmään. Anna jähmettyä mieluiten seuraavaan päivään. Ota kakku pois vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti