lauantai 13. helmikuuta 2021

Ystävänpäivän kuppikakut mantelimassatäytteellä






Jääkaapista löytyi pötkylä mantelimassaa, mutta mitä siitä voisi valmistaa? Vaikka laskiaispullakausi onkin kuumimmillaan, mantelimassaa ei pulliin sisälle voi laittaa. Sinne kuuluu hillo. Joten piti keksiä jotakin muuta. Löysin leivontablogi Hunajamurun aarrearkusta tällaisen reseptin, jossa mantelimassa pääsee kuppikakkujen täytteeksi yhdessä valkosuklaan kanssa. Mahtava resepti ja kaikki ainekset löytyivät vieläpä helposti jo valmiiksi kotoa.

Nämä leipasin nopsaan tällä viikolla kovimpana pakkasaamuna, kun ei uloskaan päässyt. Kun valmiit kuppikakut laittaa pakkaseen jäähtymään parvekkeelle, voi aika lailla vartin sisään jo alkaa kuorruttaa. Niin nopeasti ne ulkona jäähtyvät. 

Tykkäsin näistä kuppikakuista tosi paljon! Mantelimassa ei sellaisenaan kuulu lempimakuihini, mutta täytteessä se toimii erinomaisesti. Koostumuksesta tulee myös kiva, kun sisältä löytyykin erilaista tekstuuria. Vaaleanpunaisilla koristeilla näistä tulikin sitten ystävänpäivän kuppikakkuja. Hyvää ystävänpäivää! 





12 kpl

Kuppikakut:

1 muna
3/4 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Mantelimassatäyte:

25 g huoneenlämpöistä voita
50 g mantelimassaa
1/4 dl sokeria
25 g valkosuklaata

Tuorejuustokuorrute:

30 g huoneenlämpöistä voita
60 g tuorejuustoa
2 1/2 dl tomusokeria
1/2 rkl vaniljasokeria

koristeluun strösseleitä




Aloita valmistamalla ensin täyte: Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi ja sekoita yhdessä voin ja sokerin kanssa. Paloittele valkosuklaa pienen pieniksi kuutioiksi ja sekoita mukaan täytteeseen.

Vatkaa taikinan muna ja sokerit vaahdoksi. Lisää sula voi sekä maito. Sekoita lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. 

Lusikoi sekä taikina että täyte omiin pursotinpusseihinsa. Laita kaksinkertaiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Pursota ensin täytettä euron kolikon kokoinen määrä jokaiseen vuokaan. Pursota sitten taikinaa täytteen ympärille ja päälle, kuitenkin niin, että vain 2/3 vuoasta täyttyy. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä (pakkaspäivänä jäähtyy kätevästi noin viidessä minuutissa parvekkeella!). Mantelimassa on vielä lämpimänä pehmeää ja tahmaista kuppikakun pohjassa, mutta jäähdyttyään se muuttuu kiinteäksi.

Tee lopuksi kuorrute: Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi. Täytä pursotinpussi ja pursota haluamallasi tyllalla. Koristele lopuksi strösseleillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti